MÜŞTERİ
BAŞVURU
FORMU

Dadaşlar Palet GES Yatırımı için Fokus Enerji İle Anlaştı

18 Nisan 2023 Salı

Ahşap palet üretimi sektörünün lider şirketlerinden Dadaşlar Palet, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor. Dadaşlar Palet, İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan 55.000 m2 alana sahip endüstriyel tesislerinin çatısına 343,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu için Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji ile anlaşma imzaladı.

Gerçekleştirdiği teknolojik yatırımlar ve yenilikçi çözümleri ile 1993 yılından itibaren faaliyet gösterdiği ahşap palet üretimi sektöründe fark yaratan şirket, fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere yüzünü güneşe döndü. 

Yapılacak yenilenebilir enerji yatırımı ile 450.862 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde, yılda 12.882 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 270.517 kg karbon emisyonu azaltımı sağlanacak.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, artan enerji maliyetleri doğrultusunda şirketlerin yenilenebilir enerji yatırımlarına yöneldiğini ve şirketlerin bu yatırımlarda sonsuz bir doğal kaynak olan güneşi tercih ettiklerini dile getirdi.

Hem Maliyet Avantajı Hem de Doğaya Katkı
Dadaşlar Palet Yönetim Kurulu Başkanı Efendi Demir konu hakkında yaptığı açıklamada “Yaptığımız yatırım ile enerji maliyetlerimizi azaltmayı, sürdürülebilir bir dünya için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi hedefliyoruz. Doğaya ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.
 

© Copyright 2023 Fokus Enerji. All Rights Reserved.