MÜŞTERİ
BAŞVURU
FORMU

Kısmet Tekstil'den Yenilenebilir Enerjiye Yatırım

1 Şubat 2023 Çarşamba

20 yıllık deneyimiyle Denizli’nin dünyaya açılan markalarından biri haline gelen Kısmet Tekstil, enerji ihtiyacını çevreci bir çözümle karşılamak için yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldı. Bu kapsamda Fokus Enerji ile fabrika çatısına anahtar teslim güneş enerji santrali kurulumu anlaşması imzalayan firmanın çatısına 110,1 kWp gücünde güneş enerji santralinin kurulumu yapılacak. 

İplikten son ürüne kadar tüm işlemleri tek çatı altında toplayabilen, büyük hacimlerde üretim gerçekleştirmesine olanak sağlayan modern makine parkurlarıyla donatılmış üretim tesisine sahip Kısmet Tekstil, bu yatırımla birlikte üretim tesisini aynı zamanda doğal kaynaklardan elektrik enerjisi yapabilen bir enerji santraline de çevirmiş olacak. 

İmzalanan anlaşmanın ardından, insan sağlını ön planda tutarak üretim yaptıklarını ve doğanın sağlına da katkıda bulunma imkanı yakaladıkları için mutluluk duyduğunu dile getiren Kısmet Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirer’in konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu: “Denizli’de faaliyet gösteren fabrikamızın çatısına 110,1 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kurulumuna Fokus Enerji ile başladık. Tüketimimizin yaklaşık %32’sine denk gelecek elektrik enerjisi ihtiyacımızı bu santral ile karşılamayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir dünyanın hem toplum hem de şirketler için önemi gün geçtikce artıyor. Bu ortak sorunun çözümü için birlikte hareket etmeli ve taşın altına elimizi koymalıyız. Bir şirket olarak enerji ihtiyacımızı çevreye duyarlı ve temiz bir enerji kaynağı olan güneşten sağlamak üzere adımlarımızı atıyoruz. Diğer Şirketleri de bu sürdürülebilirliğe katkıya davet ediyorum.”

Anlaşma ile ilgili düşüncelerini paylaşan Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Ömer Fındık, gelecek nesillere karşı sorumluğumuzu yerine getirmek için doğal kaynakları verimli kullanmamızın önemine değindi. Yatırımlarda güneş kaynaklı bir üretimin tercih edilmesi ile hem doğanın korunduğu hem de ülke olarak yerli kaynaklarımızdan fayda sağlayabildiğimizi dile getirdi.

Anahtar teslim projeden 137.700,00 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde yılda 3.9433 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 82.595 kg karbon emisyon azaltımı sağlanacak. 

© Copyright 2023 Fokus Enerji. All Rights Reserved.