MÜŞTERİ
BAŞVURU
FORMU

Denizli'deki Zimek Makine'nin Çatısına GES Kuruyoruz

27 Ekim 2022 Perşembe

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji, Denizli’de faaliyet gösteren mermer makinesi üretiminde ülkemizin lider kuruşlarından olan Zimek Makine ile fabrika çatısına anahtar teslim güneş enerji santrali kurulumu anlaşması imzaladı. Bu iş birliği ile ilk aşamada firmanın çatısına 210.6 kWp gücünde güneş enerji santralinin kurulumu tamamlanacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fokus Enerji GES Projeleri Yöneticisi Efe Arıca, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı anahtar teslim projelerle fabrika, hastane, otel, alışveriş merkezi gibi tesislerin çatılarına güneş enerji santrali kurulumları yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Efe Arıca “Ülkemizin ve dünyanın daha yeşil, daha temiz ve daha dengeli bir geleceğe sahip olması için Ekvator Enerji olarak, yeşil enerji kaynaklarının, elektrik üretiminde daha etkin kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaç doğrultusunda her işletmenin tüketeceği elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli’nin ve mermer makinesi üretiminin öncü firmalarından Zimek Makine ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile işletmemiz artık kendi ihtiyacı olan elektriği sınırsız kaynaklardan üretebilecektir” dedi.

İmzalanan anlaşmanın ardından yenilenebilir enerjiye yapmış oldukları yatırım ile daha yaşanabilir bir geleceğe katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu: “Sanayinin ve üretimin en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik enerji maliyetlerine doğa dostu ve çevreci bir yaklaşımla çözüm üretmek için ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en ucuz elektrik kaynağı olan güneş sayesinde şirketimiz temiz enerji kaynağından yararlanırken doğayı da koruyarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor.”

Anahtar teslim projeden 265.874,00 kWh olarak hedeflenen elektrik üretimi sayesinde yılda 7.596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk 159.524 kg karbon emisyon azaltımı sağlanacak. 

© Copyright 2023 Fokus Enerji. All Rights Reserved.